Ουσιαστική Μάθηση με την Τεχνολογία

19,00 

Σε απόθεμα

Καλώς ήρθατε στην τρίτη έκδοση αυτού του βιβλίου. Κάθε έκδοση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής, βασίζεται στην υπόθεση ότι η ουσιαστική μάθηση απαιτεί ενεργητική εμπλοκή σε εργασίες αυθεντικής μάθησης, άρθρωση και στοχασμό σε προσωπικά και κοινωνικά δομημένες έννοιες, συνεργασία, όπου είναι δυνατόν, και το πιο σημαντικό, διάθεση για μάθηση.
Η υπόθεση αυτή βασίζεται στην επιστημολογία του εποικοδομητισμού. Ο εποικοδομητισμός είναι μια φιλοσοφία της περιγραφής διαδικασιών για τον σχηματισμό εννοιών. Αν και είναι σχετικά καινούργια στην εκπαιδευτική πρακτική, υπήρχε ανέκαθεν. Από την αρχή, οι άνθρωποι αλληλεπιδρούσαν με τον κόσμο και αγωνίζονταν να κατανοήσουν εκείνο που βίωναν. Είναι τόσο φυσικό για τους ανθρώπους όσο και η αναπνοή και εξηγεί γιατί έχουμε σχετικά μεγάλο εγκεφαλικό φλοιό. Οι άνθρωποι δομούν τη δική τους ερμηνεία των εμπειριών τους.
Δυστυχώς, κάτι τέτοιο αποτελεί πρόβλημα για το βιομηχανικό μοντέλο της εκπαίδευσης, όπου οι μαθητές αξιολογούνται από τεστ για το αν έχουν μάθει το ίδιο πράγμα. Ανεξάρτητα από το τι διδάσκουμε στους μαθητές μας ή τι εμπειρίες έχουν, θα δομήσουν τις δικές τους ερμηνείες για τις εμπειρίες αυτές.
Ίσως μάθουν όσα τους διδάσκουμε, αλλά εκείνο που θα θυμηθούν και θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον είναι οι δικές τους προσωπικές και κοινωνικές ερμηνείες.

Κριτικές

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ουσιαστική Μάθηση με την Τεχνολογία”